HRVATSKA Monstruma čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubistva

Objavljeni rezultati istrage protiv oca koji je bacio djecu, nije bio neubrojiv

Prijeti mu 50 godina zatvora

index.hr
16.05.2019 19:24

Pag: Mjesto tragičnog događaja

Foto: Radio Pag

Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neubrojiv. Zaključilo je to no Tužilaštvo Hrvatske koje je završilo istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubistva vlastite djece.

Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru. Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinilac, dakle optuženi u vrijeme počinjenja krivičnog djela nije bio neubrojiv - kazao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog tužilaštva u Zadru. 

Otac monstrum i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Zbog zdravstvenih problema uskoro bi trebao biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Tokom cijelog trajanja postupka branio šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu.

- Ako bude podignuta optužnica u tom slučaju državni tužilac ima pravo predlagati produženje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice - objasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Visković je pojasnio i kolike su kazne za četverostruki pokušaj ubistva. 

- Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih krivičnih djela može se izreći i kazna zatvora do 50 godina - rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

Tagovi

Otac Pag Djeca

Komentari

NA VRH