ISPOVIJEST

Ne mogu posljednji put vidjeti svoje mrtvo dijete

Čula sam da se Slobodan ušunjao u kuću, zaključao vrata, uzeo palicu i smrskao joj glavu. I to sve pred djetetom.

Vlajić: Rekli su mi da unuke nikad više neću vidjeti. D. Stojnić

Piše: M.ZGONJANIN

22.5.2019

Zvjezdana Bencun (31), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koju je udarcima bejzbol-palicom u Las Vegasu ubio njen šest godina stariji suprug Slobodan Miljuš, danas će biti sahranjena u Americi.

Mirjana Vlajić (50), Zvjezdanina majka, shrvana od bola, u Prijedoru je jučer u ispovijesti za naš list otkrila detalje teškog života njene kćerke sa suprugom koji ju je ubio.

Raskol u porodici

Posebno je tužna činjenica da Mirjana ne može otići kćerci na sahranu, jer nema novca da kupi kartu.  Njen bivši suprug i njihovo troje djece  ne žele Mirjanu na posljednjem ispraćaju Zvjezdane zbog toga što joj   zamjeraju što se ponovo udala.

- Dva puta sam završila u Hitnoj pomoći. Ne mogu posljednji put vidjeti svoje dijete. Grijeh je to, i to veliki - kroz suze nam je kazala očajna majka te je dodala da je s kćerkom razgovarala samo nekoliko sati prije nego što je ubijena.


Zvjezdana i Slobodan u rijetkim sretnim momentima

Kako kaže, njena Zvjezdana radila je tri posla da bi mogla izdržavati djecu i plaćati račune.

Detalji zločina

- Planirala je odspavati tri sata pa da ode po djecu, da ih vodi u školu. Mlađeg je otpratila, a stariji, 13-godišnjak ostao je s njom. Uhvatio ju je san. Čula sam da se Slobodan ušunjao u kuću, zaključao vrata, uzeo palicu i smrskao joj glavu. I to sve pred djetetom. Poslije je legao pored nje - kaže Mirjana.

Dodaje da je njena kćerka strašnim snom koji je sanjala tri dana prije svoje smrti, naslutila tragediju.

- Sanjala je da nas je Slobodan sve vozio i da smo svi izginuli - kaže Mirjana.

Ona ne zna kad će ponovo u Ameriku, ali bi voljela da vidi kćerkinu djecu. No, ni za to nema dozvolu.

- Rečeno mi je da ih neću ni dobiti ni vidjeti – rekla nam je Mirjana.

Bio joj je prvi momak

- Bio joj je prvi momak, prva ljubav... Protivili smo se, ali nije pilo vode. Bila je uporna, mada im u braku ništa nije štimalo od samog početka. Hodao je po kafanama, pio, ljudi su ga svugdje viđali, k….. se i uvijek se vraćao mojoj Zvjezdani. Što je najžalosnije, stalno ju je tukao. Sve je trpjela, a onda je, valjda, prepuklo i odlučila je da se razvede – kaže Mirjana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.