ALARMANTNO

Drama u Hadžićima: Jasmin Bajić, 19-godišnjak iz Goražda, Audijem udario u policijsko vozilo i povrijedio trojicu pripadnika MUP-a KS

Piše: Evelin TRAKO - Admir ALJIMI

23.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Prava drama od ranih jutarnjih sati odvija se u Hadžićima nadomak Sarajeva.

U potjeri, u kojoj je učestvovala i policija, jedan automobil je potpuno smrskan.

Kako saznajemo, pripadnici MUP-a KS su na Ilidži pokušali zaustaviti automobil, ali se vozač Jasmin Bajić (19), koji je rođen u Goraždu, a nastanjen u Sarajevu, nije zaustavio te se dao u bijeg prema Pazariću.

Bježeći Audijem A4, udario je u policijski automobil i tom prilikom povrijedio dvojicu policajaca, od kojih je jedan zadobio teže povrede. Nezvanično saznajemo da je još jedan pripadnik MUP-a KS povrijeđen tokom ove akcije.

Nakon što je udario u policijski automobil, muškarac se dao u bijeg, ali su ga policajci svladali i uhapsili. On će biti podvrgnut alkotestiranju i testu na narkotike.

Tužilac je ovaj slučaj okarakterizirao kao napad na službenu osobu.

Reporter "Avaza" s lica mjesta javlja da je put prema Konjicu zatvoren, a da se na raskrsnici u Pazariću nalazi i policijska patrola.

Istražitelji provjeravaju poklapaju li se brojevi šasije i motora Audija da bi utvrdili je li eventualno ukraden. Navodno je tužilac naredio da se pretrese stan u kojem Bajić živi. 

(VIDEO: Evelin TRAKO)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.