BANJA LUKA

Uhapšena četvorica mladića zbog napada

Slobodan Vasiljević

R.J.

2.6.2019

Pripadnici PU Zvornik uhapsili su četiri osobe zbog premlaćivanja Slobodana Vasiljevića iz Vlasenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, a tužilac je djelo okarakterizirao kao ubistvo u pokušaju.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Stevan G. (26), Miljan M. (33), Stefan R. (26) i Nebojša P. (28).

Nezvanično, Vasiljević je presretnut oko ponoći i pretučen metalnim šipkama po glavi i tijelu. Napadači, koji su se dovezli vozilom Golf 2 su Vasiljevića sačekali ispred parohijskog doma, gdje je u toku bilo lovačko veče. Vasiljević je napadnut odmah nakon izlaska napolje.

Miljan Bobar, portparol PU Zvornik, istakao je da se osumnjičeni terete za pokušaj ubistva.

– Policijskoj stanici Šekovići jučer, pet minuta iza ponoći, prijavljeno je da su u Šekovićima nepoznate osobe fizički napale oštećenog, koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede, nakon čega su se udaljili s lica mjesta. Povrijeđeni je prevezen u Javnu zdravstvenu ustanovu "Bolnica Zvornik", odakle je upućen u Univerzitetski klinički centar Tuzla na daljnje zbrinjavanje. Poduzimajući operativne i istražne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela i pronalaska počinilaca, policijski službenici su isti dan uhapsili četiri osobe koje se dovode u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela. U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima, a naredne aktivnosti poduzimaju se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo – rekao je Bobar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.