KRIMINAL

Akcija „Teatar“: Dileri ostaju iza rešetaka

Privođenje osumnjičenih u dobojsko tužilaštvo

A. Ka.

20.6.2019

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda Doboj odredio je jednomjesečni pritvor dilerima Anđelku Milićeviću (27), Milanu Mitroviću (33) i Kristijanu Majstoroviću (23), koji su 18. juna pali u akciji kodnog naziva ''Teatar''.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga. Milićević se tereti i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako je saopćeno iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj, pritvor je bio predložen zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike te zbog opravdane bojazni da bi mogli ponoviti krivično djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora od pet do 15 godina.

Miličević, Mitrović i Majstorović sumnjiče se da su od marta do 18. juna nabavljali i rasturali narkotike, dok je Miličević švercovao i eksploziv.

U akciji je zaplijenjeno 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, 100 grama kokaina, dva kilograma eksploziva i novac raznih valuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.