SRBIJA

Preokret u istrazi o ubistvu biznismena: Sin priznao da je ubio oca

Krunski dokaz bio je pronalazak oružja s kojim je Nedžib ubijen

Ubijeni Nedžib Kačar. Printscreen

Avaz.ba

25.7.2019

Novopazarski istražitelji, nakon intenzivne istrage, rasvijetlili su brutalno ubistvo biznismena Nedžiba Kačara (60). Kako prenose srbijanski mediji, iza zločina stoji njegov sin Dalan (25).

Stariji sin poznatog privrednika od prvog dana bio je sumnjiv istražnim organima, ali nikako nisu mogli da sklope sve kockice i dokaze koji bi direktno ukazivali na njega kao izvršioca.

Klupko zločina se počeo odmotavati nakon saslušanja velikog broja osoba. No, krunski dokaz bio je pronalazak oružja s kojim je Kačar ubijen.

Sumnja se da je mladić sat poslije ponoći pozvonio ocu na vrata. Istog trenutka napao ga je nožem i nanio mu povrede po vratu i grudima.

Nedžib je pokušao da pobegne, ali je ubrzo izdahnuo.

Dalan je, zajedno sa komšijama, dotrčao do ubijenog oca, pokušao da mu pomogne, a čak je zapomagao kada je proglašen mrtvim. Opći metež je iskoristio da nož, kojim je počinio zločin, baci u šaht udaljen stotinjak metara od zgrade.

Sutradan je bio i na dženazi ocu, a sve do privođenja u srijedu primao rođake i prijatelje koji su dolazili da izraze saučešće.

Srbijanski mediji tvrde da je Dalan, suočen s mnogobrojnim dokazima, sve priznao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.