PRIJEDOR

Slučaj ubistva Irene Predojević: Policajac izlazi na slobodu

Okružno javno tužilaštvo Prijedor ni nakon devet mjeseci istrage nije podiglo optužnicu protiv suspendiranog policajca Gorana Jeličića

Jeličić priveden 31. okrobra prošle godine. Arhiv Avaza

Piše: B. C.

30.7.2019

Suspendirani policajac Goran Jeličić, osumnjičen za ubistvo Irene Predojević (29) u Bosanskoj Dubici 2005. godine, danas bi trebao biti pušten iz Kaznenopopravnog zavoda „Tunjice“ u Banjoj Luci.

Potvrdio nam je to njegov advokat Željko Gnjatović iz Prijedora.

- Okružno javno tužilaštvo Prijedor ni nakon devet mjeseci nije podiglo optužnicu. Prema rješenju Suda, njemu danas u 14 sati istječe pritvor - kazao nam je advokat Gnjatović.

Prema Zakonu o krivičnom postupku RS, devet mjeseci je zakonski maksimum koliko se osumnjičeni može držati u pritvoru bez optužnice. Budući da je rješenjem Vrhovnog suda RS Jeličiću pritvor produžen do 30. jula, ta mjera mu je istekla i, bez optužnice, ne postoji zakonski osnov za produženje pritvora.

Istraga protiv Jeličića se nastavlja i on će se braniti sa slobode.

Jeličić je uhapšen 31. oktobra prošle godine, a tereti se za teško ubistvo na naročito svirep i podmukao način te za nelegalno posjedovanje oružja.

Predojević je ubijena u noći sa 6. na 7. avgust 2005. godine u Bosanskoj Dubici. Djevojka je sa prijateljicama bila u kafiću, a u povratku kući izgubio joj se trag.

Ugljenisano tijelo pronađeno je 8. avgusta 2005. na divljoj deponiji u selu Božići.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.