BANJA LUKA Uhapšen odmah nakon što je pušten u Sarajevu

Milošu Obradovu određen jednomjesečni pritvor

Dovodi se u vezu sa ubistvom Damira Ostojića

N. Če. / Avaz.ba
25.08.2019 07:16

Obradovu pritvor

Foto: Arhiv

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor Milošu Obradovu, osumnjičenom za ubistvo Damira Ostojića i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Jošić.

Sumnjiči se da je u Sarajevu, sa Srećkom Trifkovićem i Stefanom Samardžijom, koji se već nalaze u pritvoru, prošle godine ukrao, skrivao i prevezao vozilo koje je korišćeno u noći likvidacije Ostojića.

Obradov je nakon saslušanja u tužilaštvu u Banjoj Luci sproveden u Okružni sud, koji je izrekao mjeru pritvora.

Pritvor je zatražen zbog težine krivičnog djela, bojazni od bjekstva, kao i da bi osumnjičeni na slobodi mogao sakriti, falsificirati ili uništiti tragove bitne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, ali i biti stvarna prijetnja po javni red.

Obradova su jučer uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na zahtjev MUP-a Republike Srpske, a sinoć je sproveden u Banja Luku u prostorije Uprave za organizirani kriminal.

Obradov je uhapšen odmah nakon što je pušten iz pritvora u kojem je bio zbog istrage ubistva sarajevskih policajaca.

Damir Ostojić ubijen je u septembru prošle godine u Kozarskoj ulici u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, kada je ubica u njega i suprugu, koji su naišli u terencu, ispalio rafal.

Nekoliko dana nakon zločina policija je u Piskavici, nadomak Banja Luke, pronašla zapaljeni automobil i u njemu automatsku pušku, korištene u ubistvu.

Istragom je utvrđeno da je to vozilo mjesec i po dana prije pronalaska ukradeno u Sarajevu.

Komentari

NA VRH