SILIKONSKI RAT Nastavljeno suđenje za paljenje automobila

Bivši momak fatalne hostese: Naida je tražila osobu koja će zapaliti Minin Golf

Emir Lujinović koji se zabavljao i sa Minom Mateljan izjavio da nije ljut na Naidu Karić već da samo govori istinu

B. C. / Avaz.ba

Naida Karić u sukobu s Minom Mateljan

Foto: Avaz


Emir Lujinović, bivši momak Mine Hadžijusufović, poznatije kao Mina Mateljan, te bivši vjerenik Naide Karić, danas je u nastavku suđenja za paljenje Mininog Golfa 7 kazao da su se njih dvije prošle godine potukle zbog njega te da nakon toga više nisu bile u dobrim odnosima.

Platio bi 1.000 KM

Lujinović je potvrdio da se na nagovor Naide Karić sastao sa Sretom Paićem u Lukavici, kojeg je pitao za paljenje Mininog vozila. Paljevinu, koja bi koštala 1.000 KM i koju bi platio Emir, nisu dogovorili, jer mu je Paić rekao da to ne radi.

Uznemirena Naida pitala je Emira je li bio prisutan kada ga je Paić nazvao i rekao da Mina hoće da zapali njegov Porsche, na šta je svjedok odgovorio da mu je ona tada predložila da ga pita za paljenje Mininog vozila.

Lujinović je izjavio da nije ljut na Naidu, ali da je želio da kaže istinu.

Milica Popović je potvrdila da joj je suprug Sreto Paić kazao da je Emir tražio da neko zapali Minin auto i da je to Naida tražila, da joj se osveti. Ni u jednom momentu nije spomenuo Emirov Porsche.

Nije pročitao izjavu

Sreto Paić je bio decidan da ga je Emir pitao za paljenje vozila te da ga je odbio rekavši da on to ne radi. Tada nije znao o čijem vozilu se radi. Svoju izjavu u policiji, koja se razlikuje od ove na sudu, samo je potpisao i tvrdi da mu u policiji nije pročitana.

Niko od svjedoka nije spominjao Murisa Hodžića, koji se tereti da je 8. marta zapalio Golf 7.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na