SARAJEVO

Naida se htjela osvetiti Mini

Da sam znao šta će uraditi, nikada Murisa i Amela ne bih odvezao na Dobrinju, kazao je svjedok Haso Mujić

Mina Mateljan i Naida Karić. Avaz

Piše: B. Cerić

12.12.2019

Saslušanjem Hase Mujića, koji je pozvan kao svjedok odbrane, jučer je pred sudijom Općinskog suda u Sarajevu Srđanom Skokom nastavljeno suđenje fatalnoj hostesi Naidi Karić, koja se tereti da je nagovorila svog momka Murisa Hodžića da zapali Golf Mini Mateljan.

Susret u kafiću


Golf je zapaljen 8. marta, a Murisa Hodžića i Amela Jašarevića na Dobrinju je dovezao svojim Passatom Haso Mujić, koji je tada  i privođen.

- Murisa i Amela sam odvezao do Dobrinje. Da sam znao da će to uradititi, ne bih ni otišao. Jašarević je rekao da je  polio benzinom neki auto. Tako je rekao, a je li to i uradio, ja to ne znam - ispričao je Mujić.

O paljevini Mujić nije znao ništa, ali je, kako kaže, kroz priče shvatio o čemu se radi. Poznato mu je da je Murisova djevojka Naida Karić bila u svađi s djevojkom kojoj je zapaljen auto te da joj se   preko Murisa htjela  osvetiti.

Sudija Srđan Skoko je tražio od svjedoka da precizira susret koji je Mujić imao s Naidom i Murisom u Vogošći 6. marta. Mujić je bio u Murisovom kafiću kada je došao par. Pridružio im se na pet minuta i tada je čuo Naidu kako kaže da se “to treba što prije završiti“.

- Precizirajte da li se „to“ odnosi na paljenje auta -  insistirao je sudija.

- Ja sam tek poslije saznao šta je u pitanju. Muris je rekao „bit će, bit će, završit će se“, daljnji razgovor nisam čuo – odgovorio je Mujić.

Na pitanje Naide Karić je li uzeo pare od nje ili mu je neko drugi platio, Mujić je kazao da on nikakve pare nije uzeo.


Dovođenje svjedoka


Naredni pretres zakazan je za 29. januar, za kada je naredeno dovođenje svjedoka Amela Jašarevića, koji se jučer nije pojavio u sudnici.


Nije bilo poziva

Nije bilo poziva

Mujić je, također, kazao da je Muris često s njegovog telefona zvao Naidu. Puno su tepali jedno drugom, a u jednom razgovoru Muris je ponovio „bit će brzo“. Na dan paljevine nije bilo telefonskih poziva između Murisa i Naide.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.