SARAJEVO

Mjesec od čedomorstva na Alipašinom Polju: Majka tinejdžerke koja je ubila bebu na slobodi

Tinejdžerka rukama ugušila bebu, a slučaj je otkriven, jer se morala javiti ljekaru zbog krvarenja

Šokantan slučaj desio se na Alipašinom Polju. Ilustracija

Piše: B. Cerić /Avaz.ba

20.11.2019

Mjesec nakon čedomorstva u sarajevskom naselju Alipašino Polje, prema rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu, ukinut je pritvor 47-godišnjoj Azri Č., koja je bila osumnjičena za pomaganje kćerki nakon počinjenog krivičnog djela.


Jaki bolovi

Majka je puštena na slobodu uz primjenu člana 346. stav 5. Krivičnog zakona FBiH, u kojem je objašnjeno da se  za pomaganje neće kazniti osoba koja je krvni srodnik počinioca.

Slučaj je otkriven sredinom oktobra, nekoliko dana nakon čedomorstva, jer je maloljetna djevojka primljena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog obimnog krvarenja i jakih bolova.

Ljekari su po prijemu odmah primijetili da se radi o krvarenju nakon porođaja te su o svemu alarmirali policiju, koja je odmah izašla na teren. Iako je djevojka tvrdila drugačije, da je dobila povredu, niko joj nije povjerovao.


Tijelo u kesi

Nakon što se u slučaj umiješala policija, otkriveno je da se tinejdžerka porodila u  stanu na Alipašinom Polju te da je rukama ugušila bebu.

Tijelo novorođenčeta stavila je u crnu kesu i odložila u sanduk. Tinejdžerka je, s obzirom na to da je maloljetna, smještena u jednu odgojnu ustanovu u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.