NA LICU MJESTA Na šalteru Zavoda zdravstvenog osiguranja

Strava u Tuzli: Radnicu na šalteru napao čekićem

Motivi za napad nisu poznati, a povrijeđena uposlenica ZZO-a TK, nakon što joj je ukazana pomoć, prevezena je u Univerzitetski klinički centar u Tuzli

E. Skokić / Avaz.ba

Muškarac starije životne dobi, čiji identitet nije saopćen, danas je u 13:30 sati čekićem napao radnicu na šalteru Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzla, gdje se ovjeravaju zdravstvene knjižice.  

- Dobili smo prijavu od uposlenika da se dogodio incident i odmah je policijska patrola otišla na mjesto događaja. Muškarac je lišen slobode, a povrijeđena žena prevezena je u Univerzitetski klinički centar Tuzla – rečeno nam je u Policijskoj upravi TK.

Prema riječima očevidaca, muškarac je čekićem zadao udarac radnici u glavu. Službenici zaštitarske agencije uspjeli su ga obuzdati i držati pod kontrolom do dolaska policije.

- Čula se galama te krik žene. Ugledala sam zaštitare kako trče prema muškarcu, a u tom trenutku sam i sama napustila zgradu – kazala nam je jedna od svjedokinja nemilog događaja.

Motivi za napad nisu poznati, a povrijeđena uposlenica ZZO-a TK, nakon što joj je ukazana pomoć, prevezena je u Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Ljekari se za sada nisu izjasnili o stepenu zadobivenih povreda.

Uviđaj obavljaju pripadnici Policijske stanice Centar PU Tuzla.

Istraga se nastavlja.

Više o:

Tuzla MUP TK Incident
NA VRH

Podijeli članak na