AVAZ SAZNAJE

Fatalna Sunita u sudnicu dolazi bez štaka, skinut joj gips i s druge noge

Hindić je prilikom skoka sa zidića uz motel na dan ubistva zadobila lom oba stopala, usljed čega joj je stavljen gips pa se kretala uz pomoć invalidskih kolica

Hindić pred Tužilaštvom HNK: Kretala se uz pomoć štaka. Avaz

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

14.12.2019

Sunita Hindić (21), osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara, koje se dogodilo 4. oktobra u tom objektu, skoro se u potpunosti oporavila od teških povreda koje je zadobila tokom bijega sa mjesta zločina, saznaje „Avaz“. 

Kako nam je potvrđeno iz Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru, jučer joj je, nakon redovnog zdravstvenog pregleda u ovoj ustanovi, skinut gips i s druge noge.

Hindić je prilikom skoka sa zidića uz motel na dan ubistva zadobila lom oba stopala, usljed čega joj je stavljen gips te se kretala uz pomoć invalidskih kolica. Nakon što joj je prije mjesec odstranjen gips s jedne noge, koristila je štake.

Uskoro se, s obzirom na činjenicu da joj pritvor istječe 31. decembra, očekuje podizanje optužnice u ovom slučaju, što nam je potvrdila i njena braniteljica, poznata mostarska advokatica Nada Dalipagić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.