LIVANJSKI KANTON U mjestima Stjepanići, Kolo i Blažuj

Tri udesa u Tomislavgradu: Povrijeđene dvije osobe

Kiša koja pada nekoliko dana na ovom području i voda na cesti te neprilagođena brzina vjerovatno su bili glavni uzroci ovih nesreća

A. Kamber / Avaz.ba

Tomislavgrad

Foto: A. Kamber


Na području općine Tomislavgrad u posljednja 24 sata dogodile su se tri saobraćajne nesreće u kojima je bilo povrijeđenih osoba i materijalne štete. 

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 17 sati u Stipanjićima prilikom slijetanja vozila s ceste povrijeđene su dvije osobe rođene 2000. i 2003. godine koje su nakon ukazane ljekarske pomoći u DZ Tomislavgrad puštene kući.

  • Tomislavgrad

    Tomislavgrad

    Foto: A. Kamber


Druga saobraćajna nesreća dogodila se jutros (nedjelja) oko 5 sati u mjestu Kolo, također pri slijetanju vozila s ceste i udaranjem u terasu ugostiteljskog objekta, pri čemu je pričinjena materijalna šteta, ali je vozač Škode Octavije, rođen 1993. godine, ostao nepovrijeđen.

Treća nesreća dogodila se na Blažuju jutros oko 8 sati, a u njoj je sudjelovalo vozilo marke Golf bh. oznaka. Nije bilo povrijeđenih osoba, a pričinjena je manja materijalna šteta na vozilu i na dva saobraćajna znaka. Vozilo je pronađeno uz cestu i za sada sudionik te saobraćajne nesreće je nepoznat.

Kiša koja pada nekoliko dana na području LK i voda na cesti te neprilagođena brzina vjerovatno su bili glavni uzroci ovih nesreća.

Više o temi Tomislavgrad

TOMISLAVGRAD
Uz umjetnost povezuje dva grada
TOMISLAVGRAD
Peugeot sletio s ceste
NA VRH

Podijeli članak na