STRAVA U ODŽAKU

Novi detalji stravičnog zločina u Odžaku: Baka prijavila silovanje unuke

Pedesetdvogodišnja žena dovela djevojčicu u policiju i prijavila da je zlostavljana

Djevojčica preživjela pakao. Ilustracija

Piše: N. Trogrlić

30.12.2019

Policija iz Odžaka istražuje stravičan slučaj silovanja djevojčice, a istovremeno je pokrenuta potraga za osumnjičenim pedofilom.

Kako saznajemo, zlostavljanje djevojčice prekjučer je policiji prijavila njena baka.


Osjetljiv predmet


- Zbog osjetljivosti  predmeta, u kojem je, kako je navedeno u prijavi, žrtva maloljetnica, ne možemo otkriti identitet potencijalno osumnjičenog muškarca, ali ni identitet djevojčice. Prijavu je oko 17 sati u subotu zaprimilo operativno dežurstvo Policijske stanice u Odžaku - kažu iz Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da su u zgradu policije tog predvečerja pristupile 52-godišnja žena i njena unuka. Baka je policiji ispričala da je muškarac koji živi na području Odžaka, seksualno zlostavljao njenu maloljetnu unuku. Baka je nastanjena izvan Posavskog kantona. Prilikom prijave, nije znala sve podatke o zlostavljaču tako da sada provodimo istražne radnje kako bi se slučaj kriminalistički istražio.



Otvorena istraga


- Odmah smo nakon prijave, zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo, obavijestili dežurnu tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona u Orašju, koja nam je naložila poduzimanje službenih radnji u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku - kazao nam je izvor blizak istrazi.


Dijete zlostavljano i u Banjoj Luci

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo je određivanje pritvora za 29-godišnjeg S. B. iz Banje Luke zbog sumnje da je počinio obljubu trinaestogodišnjakinje, saopćeno je iz ovog tužilaštva.

Osumnjičeni je ispitan u Okružnom javnom tužilaštvu u vezi s krivičnim djelom obljuba s djetetom mlađim od 15 godina.

Tužilac je predložio određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni, boraveći na slobodi, mogao utjecati na svjedoke te zbog uznemirenja javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.