HRVATSKA

David Komšić provest će u zatvoru 25 godina: Izbo djevojku Kristinu 88 puta

Svjestan sam da sam uništio i živote dvije porodice, njene i svoje, kajem se i kajat ću se dok sam živ

Komšić i Krupljan. Marko LukuniĆ/PIXSELL

Avaz.ba

10.1.2020

David Komšić (22), porijeklom iz Kiseljaka, zbog brutalnog ubistva Kristine Krupljan (18) osuđen je na 25 godina zatvora, što je sada pravomoćno potvrdio i Vrhovni sud Hrvatske. 

On ju je, podsjećamo, u februaru 2017. godine usmrtio s 88 uboda nožem.

Pravomoćna presuda za ubistvo 18-godišnje Kristine Krupljan iz Vrhovnog suda još nije otpremljena strankama jer tek mora proći sve interne procedure, ali Jutarnji list saznaje da je odluka donesena istog dana kada se održala i sjednica Trećestepenog vijeća 9. decembra.

Vijeće je smatralo da je kazna od 25 godina zatvora dovoljna za 22-godišnjeg Komšića, koji je 17. februara 2017. godine svojoj bivšoj djevojci zadao 88 ubodno-reznih rana nožem. 

Ubio ju je na licu mjesta, na parkiralištu u ulici Svetog Josipa Radnika 16, na zagrebačkoj Volovčici. David Komšić je Kristinu brutalno ubio nakon što su se vratili iz noćnog izlaska i nakon što mu je rekla da je zatrudnjela s drugim muškarcem te da zbog toga prekida s njim. Komšić ju je ubio, odbacio nož, presvukao se, a onda s ocem došao u policiju.

- Nikada nisam namjeravao Kristini oduzeti život. Ja se cijelog događaja i ne sjećam, a nakon tog tragičnog događaja poduzeo sam sve kako bi joj se pokušalo pomoći. Sada će, evo, biti tri godine i sa svakim mi se danom sve teže nositi s tim što sam Kristini oduzeo život. Djevojci koju sam volio i koja mi je bila sve u životu. Svjestan sam da sam uništio i živote dvije porodice, njene i svoje, kajem se i kajat ću se dok sam živ - izjavio je Komšić u obraćanju Sudskom vijeću putem videolinka iz zatvora u Lepoglavi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.