REGION

Novi detalji sa suđenja Komšiću: Kristinina majka od ubice uzela 175.000 kuna

Avaz.ba

2.2.2018

Na jučerašnjem suđenju 20-godišnjem Davidu Komšiću za brutalno ubistvo trudne Kristine Krupljan, koju je lani u Zagrebu nožem izbo 88 puta ispitana je i majka pokojne Kristine, Vesna Krupljan.

Kako kaže, advokat je prevario da potpiše saglasnost da Komšić dobije maksimalno deset godina zatvora, odnosno najblažu kaznu, a u zamjenu za potpis, dobila je 175.000 kuna.

Nije znala šta potpisuje

Krupljan je u razgovoru za Index rekla kako nije ni znala što potpisuje te kako je promijenila advokata jer je stari prevario.

- U sedmom mjesecu  došao mi je advokat Boro Radić i rekao da ću od Komšićevih dobiti 100.000 kuna, a moj bivši muž 50.000 kuna za naknadu štete. Rekao je da potpišemo taj papir jer, u protivnom, poslije nećemo dobiti ništa. Uzela sam taj novac jer sam mislila da je to samo za naknadu štete. Nije nam ni dao da pročitamo taj papir. Tek sam u decembru saznala da je na papiru stajalo da dajem saglasnost da David Komšić dobije maksimalno deset godina zatvora i da ne dolazimo na sud. Tad sam dobila taj papir kao i nalaz obdukcije.

Kako kaže, nedugo nakon toga srela je Ivu Komšića, Davidovog oca, u pošti koji joj je priznao da je njen odvjetnik tražio 500.000 kuna odštete i da je to zapravo ona tražila od njih, što, tvrdi Krupljan, nije istina.

- Vidite koju igru je moj advokat igrao. Još sam doznala da je 100.000 kuna uzeo i sebi, a nedavno je mom novom advokatu donio 75.000 kuna, koje mi je on dao. Znači da je 25.000 kuna ostavio sebi. Pitam se - za što? Bila su samo tri pripremna ročišta i on je samo šutio, ništa me nije ni pripremao. Sad svi rade na tome da ocrne Kristinu, znam da će i dalje biti pljuvanja po njoj. Nemam više šta izgubiti, ja ću se izboriti. Pod tabletama sam i idem stalno psihijatrici, ali radi Kristine ću se izboriti da Komšić bude pravedno kažnjen. Ako treba, idemo i u Strazbur - rekla je Krupljan.

Bivši advokat tvrdi da je Krupljan sve znala

Kontaktiran je i njen bivši advokat Boro Radić, koji tvrdi da je Vesna Krupljan bila upoznata sa svime.

- I sutkinja je upozorila na pripremnim ročištima da je potpisala taj papir, no on je potpuno neobavezujući za nju. Sve je znala i pristala. Neću je komentirati zbog svega što je prošla. Svjesno je u društvu svoje majke i bivšeg supruga potpisala da je saglasna s kaznom od 10 godina te da će dobiti novac od Komšićevih kao odštetu. Ona je prva tražila da joj se isplati neka naknada. Dogovoreno je da potpiše da je suglasna s maksimalnom kaznom od 10 godina zatvora i da će dobiti novac. Ona je znala da je taj potpis ne obavezuje. Znala je sve, a nije ničim oštećena. To je bio jedini način da ona nešto dobije - rekao je odvjetnik Radić.

Upitan je i je li tačno da je sebi ostavio 25.000 kuna od novca kojeg su mu Komšići dali za odštetu, odgovorio je potvrdno.

- Da, uzeo sam tih 25.000 kuna jer su to troškovi postupka - rekao je Radić, koji je donedavno zastupao majku ubijene Kristine.

Bivši advokat Komšića: Znao sam za potpisivanje

Index je kontaktirao i bivšeg odvjetnika Davida Komšića, Frana Olujića, koji mu je bio advokat u vrijeme kada se potpisivala ta saglasnost. Međutim, Olujić je rekao da on nije bio uključen u to.

- Koliko se sjećam, Vesna Krupljan je ovjeravala neku potvrdu kod notara, no za taj dio nisam ni bio zadužen - rekao nam je Olujić.

Suđenje se nastavlja danas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.