BEOGRAD

Ognjen Amidžić pucao u ženu pred djecom

Ugledni doktor nauka ispalio je nekoliko hitaca iz pištolja na suprugu, koja je, srećom, uspjela pobjeći kroz terasu i spasiti se sigurne smrti

Ognjen Amidžić. DM

I. K. / Avaz.ba

10.1.2020

Ognjen Amidžić (51), kojem je na prijedlog Višeg tužilaštva u Beogradu određen pritvor zbog sumnje da je 5. januara u stanu na Dedinju pokušao ubiti suprugu Ohanu A. (51), ugledni je doktor prirodnih nauka, koji je, prema pisanju stranih medija, pronalazač programa za otkrivanje talenata u sportu. 

Amidžić se sumnjiči da je naočigled dvoje male djece pucao iz pištolja na suprugu, koja je sigurnu smrt izbjegla tako što je iskočila s terase, prenosi "Kurir".

- Ne sjećam se šta se dogodilo, imao sam pomračenje svijesti - kratko je, kako piše "Kurir", na saslušanju izjavio Amidžić, poslije čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Podsjetimo, porodična drama u ulici Jevrema Grujića počela je poslije kraće rasprave Amidžića, koji je najvjerovatnije bio pod utjecajem alkohola, sa suprugom. On je tada izvadio jedan od pištolja za koji nije imao dozvolu i zapucao u njenom pravcu.

- Najvjerovatnije pod utjecajem alkohola, promašio je ženu, koja je spas pronašla tako što je uspjela otvoriti vrata i iskočiti kroz terasu stana. Nasilnik je potom krenuo za njom, ali i sljedeći hitac koji je u njenom pravcu ispalio na ulici je promašio ženu - kaže izvor iz istrage.

Kada je policija došla u stan na Dedinju, pronašla je navodno tri pištolja, prigušivač i municiju. Inače, Amidžić nije državljanin Srbije, već Švicarske i Bosne i Hercegovine. 

Amidžić je javnosti postao poznat kao mladi naučnik i izumitelj tehnologije za otkrivanje talenata u sportu. Rođen je u Sarajevu, a studirao je u Moskvi i Njemačkoj.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.