TRAGEDIJA U AZIĆIMA Obavljen uviđaj u prostorijama Udruženja „Pomozi.ba“

Vrata usmrtila muškarca dok ih je popravljao

Na licu mjesta poginuo N. T. (30), nastanjen u Istočnom Novom Sarajevu

B. C.

Ljekari Hitne pomoći samo konstatirali smrt

Foto: Avaz Arhiv


Teška nesreća dogodila se jučer u 16:25 sati, kada je prilikom otklanjanja kvara na vratima humanitarnog Udruženja “Pomozi.ba”, u ulici Azići, općina Ilidža, smrtno stradao N. T. (30), nastanjen u Istočnom Novom Sarajevu.

Nezvanično se saznaje da su na muškarca pala teška rolo-vrata.

On je zadobio povrede usljed kojih je preminuo na licu mjesta te su ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo mogli samo konstatirati smrt.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski vještaci medicinske struke i zaštite na radu i inspektor zaštite na radu Kantona. Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare.

  • Članovi Udruženja duboko potreseni događajem

    Članovi Udruženja duboko potreseni događajem

    Foto: Ilustracija


Iz Udruženja “Pomozi.ba” za “Avaz” su kazali da ih je potresla ova tragedija.

- Mogu vam samo potvrditi da se desio nesretan slučaj u kojem je stradala jedna osoba, a s obzirom na to da je istraga u toku, za sada vam ne možemo davati više informacija. Jedino što možemo reći je da smo duboko potreseni ovim događajem i da upućujemo iskreno saučešće porodici nastradalog. Zvanično saopćenje i ostale informacije ćemo poslati čim se okonča istraga - kazala je Maja Arslanagić, portparol Udruženja “Pomozi.ba”. 

NA VRH

Podijeli članak na