CRNA GORA

Pucnjava u Podgorici: Upucan još jedan pripadnik "škaljarskog klana"

Hitno prevezen u Klinički centar Crne Gore i život mu je ugrožen

Policija traga za napadačem. Ilustracija

Avaz.ba

28.1.2020

U pucnjavi koja se danas dogodila u Golubovcima kod Podgorice s više metaka je ranjen Igor Krstović, objavili su podgorički mediji navodeći da je on blizak "škaljarskom klanu".

Krstović je hitno prevezen u Klinički centar Crne Gore i život mu je ugrožen. Trenutno na operaciji i ljekari se bore za njegov život, prenose mediji.

Policija se još nije oglasila. Mediji javljaju da je na Kakarickoj gori nađeno zapaljen automobil, za koji se pretpostavlja da je korišten u tom napadu. Krstović je, prema pisanju crnogorskih medija, poznat policiiji, blizak "škaljarskom klanu" i ranije je hapšen zbog zelenaštva.


Policija traga za napadačem. Ilustracija

Krstović je pogođen u grudi sa najmanje tri metka dok je bio u vozilu. U zapaljenom autu je nađeno oružje i za koje se također, pretpostavlja da je korišteno u današnjoj pucnjavi u Zeti. Podgorička policija radi na identifikaciji osobe koja je pucala na Krstovića. Ranjeni muškarac ima policijski dosije i važi za sigurnosno interesantnu osobu.

Rat nekad jedinstvene kriminalne grupe počeo je krajem 2014. godine, kada je u Valensiji "nestalo" 200 kilograma kokaina. U posljednjih pet godina u ratu "škaljarskog" i "kavačkog klana" je ubijeno najmanje 40 ljudi - saradnika, rođaka porodica, podmetane su bombe. Najmanje četiri osobe poginule su slučajno tokom tih obračuna.

Stevan Stamatović i Igor Dedović koji su slovili za "visokopozicionirane pripadnike škaljarskog klana", likvidirani su 19. januara u Atini. To je, tvrde obaviješteni, bio najjači udarac za "škaljarski klan" poslije ubistva u Kotoru Veselina Vukotića, oca Jovana Vukotića koji je u beogradskom zatvoru zbog falsificiranja isprava, a važi za vođu "škaljaraca".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.