UGLJEVIK Istražitelji u Bijeljini rasvijetlili zločin

Uhvaćen ubica: Starca Simu pretukao i zadavio komšija

D. M. (54) uhapšen je zbog sumnje da je ubio 82-godišnjeg Simu Simića u naselju Ugljevička Obrijež, rekao je novinarima načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić

Piše: Lj. Ljubojević / Avaz.ba

Simo Simić živio sam

Foto: Avaz


Muškarac iz Ugljevika D. M. (54) uhapšen je zbog sumnje da je ubio 82-godišnjeg Simu Simića u naselju Ugljevička Obrijež, rekao je novinarima načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić.

On je naveo da je osumnjičeni, koji je pod nadzorom tužilaštva, sa žrtvom bio u komšijskim odnosima, a policiji je odranije poznat po djelima nasilja u porodici i sklon je alkoholu. Kao mogući motiv ubistva za koje je utvrđeno da je počinjeno davljenjem 11. februara Ćosić je rekao da je u pitanju međukomšijska netrpeljivost.

Pripremio alibi

- Ovo djelo je specifično jer je prijavljeno 14. februara i izvršilac je imao tri dana prednosti da sakrije tragove i pripremi alibi, bio je nejasan motiv ubistva, a dežurni ljekar je ocijenio da je u pitanju zadesna smrt - naveo je Ćosić na konferenciji za medije.

Prema njegovim riječima, iskusni policijski inspektori su uočili povrede na tijelu lica i druge sumnjive tragove, zbog čega su insistirali na obdukciji.

Obdukcioni nalaz pokazao je da je riječ o nasilnoj smrti davljenjem koja je nastupila tri dana prije nego što je tijelo pronađeno u kući u kojoj je Simo Simić živio sam.

  • Kuća Sime Simića bila zaključana

    Kuća Sime Simića bila zaključana

    Foto: G. Bobić


Ekipa „Dnevnog avaza“ bila je u Ugljevičkoj Obriježi, gdje smo na zaključanoj Simićevoj kući pronašli samo čitulju. Simić je nakon smrti supruge, koja je umrla prije dvije godine, živio sam.

Jovo Simić (51), daljnji rođak Sime Simića, čija je kuća udaljena svega nekoliko metara od Simićeve, kaže da je Simo njegov dalji stric. S obzirom na to da i Jovo živi sam, neoženjen je, a radi u smjenama na ugljevičkom rudniku, kaže da ga je iznenadila i zatekla vijest o Simićevoj smrti.

- Simo je radio nekoliko godina u Njemačkoj, nakon toga u Zvorniku. Živio je dosta povučeno nakon što mu je umrla supruga. Ima tri kćerke, jedna, udata, živi u Tobutu kod Lopara, druga, neudata, živi u Novom Sadu, treća s porodicom živi u Ljubljani. Niko, koliko znam, nije Simi prijetio, niti ga je ugrožavao. Kćerke su ga često posjećivale. Čuo sam od njegovog zeta da su mu bila polomljena rebra, da je davljen, da je lokva krvi bila u prostoriji. Policija je ispitivala nas koji živimo u blizini njegove kuće - ispričao nam je Jovo.

  • Jovo Simić: Stric je živio povučeno

    Jovo Simić: Stric je živio povučeno

    Foto: G. Bobić


Računi u obući

Nastradali je sahranjen u nedjelju, 16. februara, a pronađen je dva dana ranije mrtav u kući. Jovo je vidio Siminog psa s prekinutim lancem, ali nije ništa posumnjao. Dva dana je pas oblijetao s lancem oko kuće.

- Dolazio je jedan momak pred kuću, koji je obavljao povremeno poslove cijepanja drva, i vidio je režijske račune ubačene u obuću na terasi. Tada se posumnjalo da nešto sa Simom nije uredu. Kuća je otključana i zaključana. Ključa nema. Ništa nije ispreturano po kući. Tako sam čuo - kazao je Jovo Simić.

On kaže da nikada nije ulazio u Siminu kuću, niti su prozori njegove kuće okrenuti ka njegovoj kući da bi nešto mogao na vrijeme primijetiti.

- Niko od nas sada nije siguran ovdje, u komšiluku. Neprijatno nam je da zanoćimo u kući. Vjerujem da će policija pronaći otiske i da će ih trag dovesti do ubice. Svi mi želimo da se ovo ubistvo što prije rasvijetli - kaže Jovo Simić.

NA VRH

Komentari