SAZNAJEMO

Potvrđeno za "Avaz": Damir Mehić Bibi pušten iz pritvora

Mehić je u utorak poslije podne pušten iz pritvorske jedinice KPZ-a Tuzla, a umjesto pritvora, određene su mu mjere zabrane

Damir Mehić Bibi. Arhiv

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

25.2.2020

Kantonalni sud u Tuzli prihvatio je prijedlog Tužilaštva TK i ukinuo mjeru pritvora za Damira Mehića Bibija, optuženog za ubistvo Emira Džinića, ali mu je odredio mjere zabrane, saznaje „Avaz“. 

Mehić je u utorak poslijepodne pušten iz pritvorske jedinice KPZ-a Tuzla, a umjesto pritvora određene su mu mjere zabrane i to zabrana napuštanja prebivališta, oduzimanje putnih isprava, zabrana izlaska iz BiH i javljanje jednom sedmično nadležnoj Policijskoj upravi Tuzla.

Mjere zabrane ostaju na snazi do okončanja sudskog postupka koji traje već dvije godine u Kantonalnom sudu u Tuzli, a odnose se na krvavi obračun od 23. juna 2013. godine kada je u pucnjavi ispred kafeterije Sagitarijus u centru Tuzle ubijen Emir Džinić, a teže ranjeni te Nail i Amir Hodžić, rođaci Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, te Denis Rahmanović.


Mehić: Određene mu mjere zabrane. Arhiv

Nakon pucnjave Mehić je bio u bijegu, a uhapšen je 17. januara 2018. godine u apartmanu na planini Jahorini. 

Pored Damira Mehića za krvavi obračun sudi se i njegovom bratu Amiru Mehiću i Amiru Lisičiću, koji su optuženi za krivično djelo ubistva, te Denisu Rahmanoviću i Mersedu Mehanoviću, koji su optuženi za krivično djelo učestvovanja u grupi koja učini krivično djelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.