POTVRĐENO ZA "AVAZ"

U toku potraga za Damirom Mehićem Bibijem: Nije došao na izricanje presude

Branio se sa slobode, a policija ga nije našla na adresi

Facebook

15.2.2023

U toku je policijska potraga za Damirom Mehićem Bibijem koji je jučer zajedno s ostalima nepravosnažno osuđen za više krivičnig djela, potvrđeno je za portal "Avaza“ iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

- On se nije pojavio na izricanju presude u Kantonalnom sudu u Tuzli, a nije pronađen ni na adresi stanovanja - kazao je za portal "Avaza“ Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Presudom koja je jučer 14. februara izrečena u Kantonalnom sudu u Tuzli grupa je osuđena na ukupno 46 godina i 11 mjeseci zatvora, a najveća kazna izrečena je Damiru Mehiću Bibiju i to 17. godina i pet mjeseci zatvora.

U potragu za Mehićem, osim MUP-a TK, uključene su i druge policijske agencije, a još nema pouzdanih podataka je li napustio BiH.


Sud je jučer prema optuženim Damiru Mehiću, Amiru Lisičiću i Amiru Mehiću odredio pritvor koji može trajati najduže 9 (devet) mjeseci računajući od dana izricanja presude 14.02.2023. godine, pa do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Damir Mehić se branio sa slobode, jer sudski postupak nije okončan u razumnom roku.

Bile su mu određene mjere zabrane napuštanja prebivališta, oduzete su mu putne isprave i zabranjen mu je izlazak iz Bosne i Hercegovine, a u obavezi je bio da se jednom sedmično javlja Policijskoj upravi Tuzla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.