SAZNAJEMO U Kantonalnom sudu Mostar zakazano ročište

Fatalna Sunita sljedeće sedmice pred sudijom

Sunita Hindić sumnjiči se da je ubila Ninu Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“, u mjestu Buna kod Mostara

M. Sm. / Avaz.ba
08.04.2020 10:14

Hindić: Izjasnit će se o krivici

Foto: Arhiv

U Kantonalnom sudu u Mostaru za utorak je zakazano ročište za izjašnjenje o krivici Sunite Hindić (21), optužene za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“, u mjestu Buna kod Mostara, potvrđeno je za „Avaz“ iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona. 

Hindić je koncem marta produžen pritvor do izricanja presude ili nove odluke Suda, a najduže još dvije godine računajući do 20. marta 2020., kao dana potvrđivanja optužnice protiv nje.

Prema optužnici, Hindić se tereti da je 4. oktobra 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu „Ville Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila hitac u njegovom pravcu.

  • Hindić uskoro na optuženičkoj klupi
    Hindić uskoro na optuženičkoj klupi Foto: Arhiv

Usljed zadobivene prostrijelne rane Ivanković je, navedeno je, obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao.

Hindić je, nakon ubistva, uspjela pobjeći zahvaljujući jednoj prijateljici koja je po nju došla svojim automobilom, a koju je čekala sa stražnje strane motela.

Prilikom bijega iz hotela, skočila je sa zida i polomila stopala. Nakon što je prijateljica dovezla iz Jablanice, odatle je uz pomoć jednog taksiste otišla do Turbeta kod Travnika, gdje joj živi familija i gdje se policiji predala u večernjim satima.

NA VRH