PETROVO

Boro Nešković Gepe izlazi iz bolnice

Putem društvenih mreža dobio stotine poruka podrški za oporavak

Prevrnuti Borin traktor. Avaz

Piše: H. Č. /Avaz.ba

21.4.2020

Osmi dan nakon nesreće koja se dogodilau selu Gornja Paklenica na Ozrenu  danas iz bolnice izlazi povrijeđeni Boro Nešković Gepe iz Karanovca u općini Petrovo.

Vraćajući se sa gradnje puta,Neškoviću je zablokirao volan na traktoru, a teška mašina je udarila u stablo i prevrnula se. Pod njom se našao Gepe i samo je zahvaljujući sretnim okolnostima, sa polmljenim rebrima i oštećenom kičmom, ostao živ čovjek kojeg zbog dobrih djela vole ljudi u okolini.


Nešković u dobojskoj bolnici. Facebook

-Trebao bih još koji dan ostati u bolnici, jer oporavak će trejati šest sedmica, ali zbog ove korone idem kući. Kako je moglo biti, dobro se završio. Izaći će se nekako iz ove pandemije. Jest da je moja djelatnosti, etno restoran i etno selo “Gepe”, organizacija sahrana i svadbi, u ovo vrijeme stala. Ništa ne radi- kaže Gepe.

Boro je poznat u ovom kraju po tome što svakome koje je u nevolji hoći pomoći. Pomaže kada se grade pravoslavne i katolične crkve te džamije, putevi i bunari. Zbog toga ima veliki broj prijatelja, koji su mu u bolničkom krevetu slali poruke podrške.

-Tek sada znam koliko imam prijatelja. Hvala svima, oni su moje najveće bogatstvo- poručio je Boro Nešković Gepe.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.