DOBOJ ISTOK

Poginuo suvozač na motociklu

Vozaču motora je zbog teških tjelesnih povreda ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja

Na mjesto nesreće stigli su policijski službenici i tužiteljica. H. Čalić

Piše: H. Č. / Avaz.ba

24.4.2020

Jedna osoba smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila večeras u 18.30 sati na magistralnom putu M-4 Tuzla - Doboj u naselju Brijesnica Mala u Doboj Istoku.

U sudaru automobila Mercedes i motocikla poginuo je suvozač na motociklu iz Doboja. Na lice mjesta stigla je policijska patrola iz Doboj Istoka, kantonalna tužiteljica iz Tuzle te policijski službenici iz Gračanice. U vrijeme uviđaja, saobraćaj na ovoj dionici se odvijao na obližnjem proširenju kod benzinske pumpe “Škrebo”.

Pod još neutvrđenim okolnostima došlo je do sudara automobila Mercedes, kojim je upravljao A. I. iz Tuzle, i motocikla kojeg je vozio D. D. iz Doboja. Vozaču motora je zbog teških tjelesnih povreda ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Doboj Istok, dok je suvozač S. N. smrtno stradao.

Više podataka nismo mogli dobiti iz MUP-a Tuzlanskog kantona. Doznali smo da će prema nalogu kantonalne tužiteljice tijelo stradalog mladića biti prevezeno u prosekturu UKC u Tuzli radi obdukcije, kako bi se utvrdili uzroci smrti.

Pitanje je ko će obdukciju izvršiti kada se, kako je već našoj javnosti poznato, obdukcije u vrijeme pandemije ne vrše na području Federacije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.