DRAMA U BANJOJ LUCI

Policija spriječila Draška da aktivira bombu

Izvukao bombu nakon što su mu policajci i ekološki inspektori došli u dvorište i uručili nalog za uklanjanje smeća i sekundarnog otpada

Smeće u dvorištu kuće Draška V.. O. Matavulj

Piše: O. Matavulj / Avaz.ba

29.4.2020

Banjalučka policija spriječila je jučer Draška V. iz Ramića kod Banje Luke da aktivira bombu i tako povrijedi sebe i druge.

Kako saznajemo, on je bombu izvukao nakon što su mu policajci i ekološki inspektori došli u dvorište i uručili nalog za uklanjanje smeća i sekundarnog otpada.

U PU Banja Luka navode da se sve odigralo jučer u 8:40 sati u Ramićima kod Banje Luke, gdje su policijski službenici pružali asistenciju Odjeljenju za inspekcijske poslove Grada Banja Luka.


Drama počela kad su došli da uklone otpad. O. Matavulj

- Osumnjičeni je tom prilikom, radi sprečavanja službene radnje, prijetio da će aktivirati eksplozivnu napravu bombu i lišiti se života. Brzom intervencijom policijskih službenika osumnjičeni je uhapšen, dok je bomba oduzeta - saopćeno je iz PU Banja Luka.

O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci i protiv Draška V. će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti.

Mještani Ramića pričaju da se u dvorištu Draška V. već duže vrijeme nalazi veća količina smeća i raznog otpada. Žale se i da su u dvorištu viđali čopore pasa.

Cijela drama započela je, zapravo, kada su ekološki inspektori s više kamiona došli pred njegovu kuću kako bi uklonili otpad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.