REAKCIJA

Oglasila se policija o incidentu u Bijeljini

Nakon što je spriječen da, kako dodaju, samovoljno napusti karantin, E. K. dobrovoljno je otišao u spavaonicu

Bijeljina: Policija odmah reagirala. Avaz

Fena / Avaz.ba

3.5.2020

Iz Policijske uprave Bijeljina danas je saopćeno da je korisnik karantina E. K. u subotu, pod utjecajem alkohola, vrijeđao policijske službenike.

- E. K. je odbio da izvrši naređenje policijskog službenika nastavivši da ga vrijeđa, da vikom i galamom uznemirava ostale korisnike karantina. Pokušao je da se udalji iz karantina, u čemu je spriječen, nakon čega je odbio da se alkotestira - naveli su iz policije.

Nakon što je spriječen da, kako dodaju, samovoljno napusti karantin, E. K. je dobrovoljno otišao u spavaonicu, gdje se, nakon 40 minuta, počeo da se žali kako ima povrede i da želi medicinsku pomoć.

- Pregledan je u Medicinskom centru Bijeljina, gdje su mu konstatirane manje oguljotine, kao i da je pod utjecajem alkohola - dodali su iz Policijske uprave Bijeljina, uz napomenu da policijski službenici osiguravaju objekt karantina, ali ne borave u njegovoj unutrašnjosti.

E. K. do sada je, tvrde u saopćenju, više puta ispoljavao nezadovoljstvo, jer je smješten u karantin te mu je 29. aprila izrečeno policijsko upozorenje s obzirom na to da je odbijao da postupi po rješenju nadležnog republičkog inspekcijskog organa o smještanju u karantin.

Protiv E. K. dostavljen je izvještaj o prekršaju zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.