NEVJEROVATNO

Paraglajderom krijumčarili marihuanu u Mađarsku

Optuženi se poznaju već duže vrijeme i skupa su radili u jednoj firmi u Segedinu. Koristeći svoje poznanstvo, ali i resurse i ljubav prema paraglajdingu, dogovorili su se da na veoma neobičan način prebace drogu preko granice

Letjelica se srušila. Policija Mađarske

Avaz.ba

13.5.2020

Tužilaštvo u Čongradu u Mađarskoj podiglo je optužnicu protiv troje optuženih koji su pokušali prokrijumčariti 18 kilograma marihuane iz Srbije u Mađarsku i to paraglajderom.

Optuženi se poznaju već duže vrijeme i skupa su radili u jednoj firmi u Segedinu. Koristeći svoje poznanstvo, ali i resurse i ljubav prema paraglajdingu, dogovorili su se da na veoma neobičan način prebace drogu preko granice.

Oni su od maja 2018. godine više puta prešli srbijansku granicu, kako bi pronašli pogodan teren za uzlijetanje, odnosno slijetanje. 


Letjelica se srušila. Policija Mađarske

Na kraju je dogovoreno da se ova akcija odigra nedaleko od Horgoša, pošto su tamo otkrili najbolji teren, piše Telegraf.

Droga je, navodno, nabavljena u Novom Sadu i ukrcana na paraglajder u crnim kesama.

Nesvakidašnja akcija krijumčarenja počela je nedugo nakon zalaska sunca, ali je, uslijed problema s motorom, paraglajder je pao ubrzo nakon što je prešao mađarsku granicu.

Granična policija je odmah stigla na lice mjesta i uhapsila povrijeđenog paraglajderistu, a istragom je otkriveno da su još dvojica muškaraca bila uključena u krijumčarenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.