SAZNAJEMO

Narkodileri pušteni na slobodu

Osim Baličevca na slobodu su nakon uvaženih žalibi branilaca pušteni i Asim Avdić,Elmir Rožajac, Edin Vrtić, Haris Musić, Mirnes Bublin, Admir Vrtić,Enver Musić, Haris Musić i Dževad Hubijar

S privođenja osumnjičenih. Arhiva

Piše: Ad. A. / Avaz.ba

13.5.2020

Prema odluci Vrhovnog suda Federacije BiH svi osumnjičeni dileri  koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva "Lim 2" danas su pušteni iz pritvora, potvrdio nam je Omar Mehmedbašić, advokat prvoosumnjičenog Mirze Baličevca. 

Osim Baličevca na slobodu su nakon uvaženih žalibi branilaca pušteni i Asim Avdić,Elmir Rožajac, Edin Vrtić, Haris Musić, Mirnes Bublin, Admir Vrtić,Enver Musić, Haris Musić i Dževad Hubijar. 


Mehmedbašić: Uvažena žalba. Arhiva

Podsjećamo da su pripadnici FUP-a tokom akcije pretresli 24 lokacije na području Sarajeva i Hercegovačko-neretvanskog kantona, gdje je pronađena veća količina heroina, spida, kokaina i marihuane. Oduzeti su i vage, mobiteli te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi.

Akcija je izvedena u saradnji sa OSA-om, pripadnicima MUP-a KS i MUP-a HNK.


Kočo: Zatupa Rožajca. Avaz

Branilac Elmira Rožajca, sarajevski advokat Damir Kočo čija je žalba usvojena, potvrdio nam je da je osumnjičenima ukinut pritvor.


Gazić: Branilac Envera Musića. Avaz

Usvojena je i žalba advokata Emira Gazića koji zatupa osumnjičenog Envera Musića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.