SAZNAJEMO Odluka Vrhovnog suda FBiH

Narkodileri pušteni na slobodu

Osim Baličevca na slobodu su nakon uvaženih žalibi branilaca pušteni i Asim Avdić,Elmir Rožajac, Edin Vrtić, Haris Musić, Mirnes Bublin, Admir Vrtić,Enver Musić, Haris Musić i Dževad Hubijar

Ad. A. / Avaz.ba

S privođenja osumnjičenih

Foto: Arhiva


Prema odluci Vrhovnog suda Federacije BiH svi osumnjičeni dileri  koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva "Lim 2" danas su pušteni iz pritvora, potvrdio nam je Omar Mehmedbašić, advokat prvoosumnjičenog Mirze Baličevca. 

Osim Baličevca na slobodu su nakon uvaženih žalibi branilaca pušteni i Asim Avdić,Elmir Rožajac, Edin Vrtić, Haris Musić, Mirnes Bublin, Admir Vrtić,Enver Musić, Haris Musić i Dževad Hubijar. 

 • Mehmedbašić: Uvažena žalba

  Mehmedbašić: Uvažena žalba

  Foto: Arhiva


Podsjećamo da su pripadnici FUP-a tokom akcije pretresli 24 lokacije na području Sarajeva i Hercegovačko-neretvanskog kantona, gdje je pronađena veća količina heroina, spida, kokaina i marihuane. Oduzeti su i vage, mobiteli te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi.

Akcija je izvedena u saradnji sa OSA-om, pripadnicima MUP-a KS i MUP-a HNK.

 • Kočo: Zatupa Rožajca

  Kočo: Zatupa Rožajca

  Foto: Avaz


Branilac Elmira Rožajca, sarajevski advokat Damir Kočo čija je žalba usvojena, potvrdio nam je da je osumnjičenima ukinut pritvor.

 • Gazić: Branilac Envera Musića

  Gazić: Branilac Envera Musića

  Foto: Avaz


Usvojena je i žalba advokata Emira Gazića koji zatupa osumnjičenog Envera Musića.
NA VRH

Podijeli članak na