BOSANSKI BROD Protekle noći

U Savi pronašao tijelo nestalog brata

Nestao 21. maja i prvi rezultati istrage ukazuju da se utopio, a na tijelu nije nije bilo povreda koje bi ukazivale na eventualno krivično djelo

O. Ma. / Avaz.ba

U Savi pronađen leš muškarca

Foto: Avaz


Tijelo Bojana K. (36), koji je nestao 21. maja ove godine, pronađeno je jučer u koritu rijeke Save Bosanskom Brodu

Kako je potvrđeno u PU Doboj tijelo nestalog je pronašao njegov brat B. K. koji je zadanjih dana sam čamcem tragao po rijeci.

- Policijskoj stanici Brod oko četiri ujutro je prijavljeno da je B. K. iz Broda, prilikom plovidbe čamcem, pronašao tijelo lica sa inicijalima B. K. čiji je nestanak prijavljen 21. maja nadležnoj policijskoj stanici - rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona kaže da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, te da je naložena obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Bojan je nestao 21. maja i prvi rezultati istrage ukazuju da se utopio, a na tijelu nije nije bilo povreda koje bi ukazivale na eventualno krivično djelo. Ubrzo nakon nestanka na obali Save u selu Liješće pronađena je i njegova odjeća. U potragu su, pored porodice i mještana, bili uključeni pripadnici PS Brod, ronioci Specijalne antiterorostičke jedinice MUP-a RS i Granična policija BiH.

Više o temi Bosanski Brod

BOSANSKI BROD
Policija oduzela dva automobila BMX X5
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na