VRHOVNI SUD RS

Ubistvo Miroslava Lazarevića: Vidoviću 19 godina zatvora, Bulatoviću umanjena kazna

Aleksandru Bulatoviću kazna umanjena sa 18 na 16 godina zatvora

Vidoviću potvrđena kazna. Avaz

Piše: O. Matavulj/Avaz.ba

4.6.2020

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Saši Vidoviću (37) iz Bijeljine i pravosnažno ga osudio na 19 godina zatvora, dok je Aleksandru Bulatoviću kazna umanjena sa 18 na 16 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Lazarevića (32) koji je 16. oktobra 2016. godine izrešetan u Istočnom Novom Sarajevu.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kaže da je u odnosu na Vidovića sudsko veće, kao neosnovane, obdilo žalbu odbrane, ali i Tužilaštva RS i u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu koju je, u ponovljenom postupku, izrekao Okružni sud u Banjoj Luci.

- Kada je u pitanju žalbe odbrane Aleksandra Bulatovića ona je djelimično uvažena. Zbog toga kazna je preinačena i osuđen je na 16 godina zatvora - rekla je Despotović.



Dovođenje Bulatovića. Avaz

U presudi se navodi da su Vidović i Bulatović zajedno i po prethodnom dogovoru mjesecima pripremali i organizovali ubistvo Lazarevića. Nabavili su vozilo BMW X5ž, koje je u julu 2016. ukradeno u Mostaru i na njega postavili tablice koje su ukradene u Bijeljini. Kritičnog dana žrtvu su sačekali da Golfom 7 priđe "ležećem policajcu" u Beogradskoj ulici iu Istočnom Novom Sarjevu i kada je usporio vožnju presreli su ga i prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške, kalibra 7,62 milimetra.



Lazarević je pogođen sa pet hitaca u leđa, donju vilicu, grudni koš i koljeno. Smrtonosan je bio hitac u koleno, jer je projektil prekinuo venu i arteriju i Lazarević je umro usljed iskrvarenja.

Ubice su pobjegle prema Sarajevu i ispred zgrade u Aleji lipa zapalili ukradeni BMW, u kome su ostavili pušku i dva okvira metaka, koji su izgorjeli. Pješke su nastavili da bježe, ali su ih primjetili građan i to dojavili policiji koja ih je uhapsila na osnovu opisa.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.