TRAGEDIJE Nesreća na putu M-5 u Grabljama kod Busovače

U slijetanju Passata poginuo Admin M. iz Visokog

Saputnici se uspjeli spasiti prilikom slijetanja vozila, odnosno, iskočiti

D. Pašalić / Avaz.ba

Passat sletio u Lašvu

Foto: Avaz


Visoko je obavijeno tugom nakon vijesti da je u noći sa srijede na četvrtak, na magistralnom putu M-5 u Grabljama kod Busovače, u slijetanju Passata u rijeku Lašvu poginuo Admin M. (27) iz Visokog.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili od Hasana Hodžića, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK), do nesreće je došlo oko 2.40 sati.

- Došlo je do slijetanja sa ceste u rijeku Lašvu putničkog vozila Passat, registarskih oznaka  Slovenije. Tom prilikom, u vozilu je smrtno stradao A.M., dok su I. K. (27) i T. T. (28) zadobili tjelesne povrede - kaže Hodžić, dodajući da su svi iz Visokog.

 • Izvlačenje vozila iz rijeke

  Izvlačenje vozila iz rijeke

  Foto: Avaz


Povrijeđeni su nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Busovača, prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Kako saznaje “Avaz”, saputnici iz Passata uspjeli su se spasiti prilikom slijetanja vozila, odnosno, navodno, iskočiti. Nažalost, nesretni 27-godišnjak je ostao u vozilu i poginuo je na licu mjesta.

U policiji nam nisu mogli potvrditi navode da su se mladići vraćali iz večernjeg provoda kući u Visoko.

 • Hodžić: Do nesreće je došlo oko 2.40 sati

  Hodžić: Do nesreće je došlo oko 2.40 sati

  Foto: Avaz


- U saradnji sa nadležnim Tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta obavili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do navedene nezgode - zaključio je Hodžić.

 • Nesreća u mjestu Grablje

  Nesreća u mjestu Grablje

  Foto: Avaz


Ova nesreća u potpunosti ima identičan scenarij kao i tragedija koja se dogodila prije tri godine, kada su poginula tri mladića iz Zenice.

Podsjetimo, kobnog februara prije tri godine mladići iz Zenice bili su u provodu. Vraćajući se kući za Zenicu, sletjeli su s Audijem u rijeku Lašvu kojim je upravljao Amar Kozlić iz Nemile. Tijela njegovih prijatelja Huse Delića i Almena Begovića su pronađena, a tijelo Kozlića do danas nije pronađeno.

NA VRH

Podijeli članak na