BUGOJNO Veliki požar u Kordićima

Kuća izgorjela, na zgarištu pronađen netaknut Kur'an

Još se utvrđuje uzrok požara koji je izbio u kući Dženana Čehaje, čiju su kćerkicu u posljednji čas spasili komšije

Avaz.ba

Kuran nije izgorio u požaru

Foto: Voljice Naše


U Kordićima kod Bugojna jučer je oko 10 sati, izbio požar na kući. Komšije su u posljedni čas uspjele spasiti jenoipogodišnju djevojčicu, te srećom niko nije povrijeđen.

Kuća je izgorjela samo nije izgorio Kur'an božija knjiga, prenosi portal Voljice Naše.

Još se utvrđuju uzroci požara u naselju Kordići u Mjesnoj zajednici Gračanica na teritoriji općine Bugojno, u kojem je pričinjena ogromna materijalna šteta. Pretpostavlja se da da su požar izazvale neispravne instalacije.

– Bio sam na poslu kada sam saznao da su vatrogasci i policija ispred moje kuće. Naravno, pretrnuo sam, plašeći se najgoreg. Srećom, do toga nije došlo, ali je pričinjena velika šteta na kući, koju je moja porodica godinama gradila – kazao je Feni Dženan Čehaja.

Dodaje kako je u požaru uništen krov i gornji sprat kuće, te da je i prizemlje puno vlage zbog vode koja, s plafona i zidova, pada na pod.

  • Na kući pričinjena velika materijalna šteta

    Na kući pričinjena velika materijalna šteta

    Foto: Voljice Naše


– Teško je gledati sve ovo. Ali, najvažnije je da niko nije stradao. U zadnjem momentu, komšija je spasio moju jednoipogodišnju kćerku. Ostale dvije curice od pet i šest godina igrale su se u dvorištu. Supruga i roditelji su, također, prošli bez povreda – istaknuo je.

Privremeni smještaj porodici Čehaja ponudili su rođaci i komšije, ali se oni nadaju da će se uskoro steći uvjeti da se vrate u svoj dom.

Više o temi Bugojno

BUGOJNO
Sjećanje na poginule borce
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na