SARAJEVO

Jasminu Hercegliću propala nagodba s Tužilaštvom

Tužilaštvo odustalo od sporazuma jer je oštećeni Elvedin Kominlija rekao da je kazna od godinu i šest mjeseci zatvora premalena

Jasmin Herceglić danas u sudnici. M. Kadrić

Piše: B. C./Avaz.ba

11.6.2020


Jasminu Hercegliću, optuženom za pokušaj ubistva Elvedina Kominlije propao je sporazum o priznanju krivice koji je napravio s Tužilaštvom, potvrdio nam je njegov branilac Omar Mehmedbašić.

Optuženi je, kako je pojasnio Mehmedbašić, dogovorio s tužicem potpisivanje sporazuma kojim je pristao na kaznu zatvora od godinu i šest mjeseci zatvora.




Mehmedbašić: Zastupa Herceglića. Avaz

Tužilac je prije potpisivanja sporazuma o svemu obavijestio oštećenog Kominliju koji se svemu usprotivio tvrdeći da je kazna trebala biti veća. Tužilac je zbog toga odustao od sklapanja sporazuma.



Kako je nagodba propala, to je danas na Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Hercegliću. Saslušan je jedan svjedok.

Herceglić se tereti da je 15. novembra 2019. godine u popodnevnim satima u ulici Sutjeska, u blizini parkinga ispred kamp- prikolice, a nakon kraće verbalne prepirke sa Kominlijom, prišao mu držeći u ruci nož kojim ga je ubo u grudni koš s lijeve strane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.