SAZNAJEMO Uhapšeni na saslušanju u tužilaštvu

Detalji akcije "Kristal": Osumnjičene odali mobiteli

U nadležnost Tužilaštva predati su Mladen Todorović zvani Arkan, Nikola Simić, Vukašin Burić, Mile Petrović, Predrag Savić, Nenad Arapović, Petar Vasić i Maksim Maksimović

O. Matavulj/ Avaz.ba

Opis: akcija Kristal

Avaz

U Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini saslušano je osam od 12 uhapšenih u akciji "Kristal", osumnjičenih da su se duži vremenski period bavili preprodajom droge. 

U nadležnost Tužilaštva predati su Mladen Todorović zvani Arkan, Nikola Simić, Vukašin Burić, Mile Petrović, Predrag Savić, Nenad Arapović, Petar Vasić i Maksim Maksimović. Nakon ispitivanja tužilaštvo će odlučiti da li će i za koga predložiti mjeru pritvora, a odluka o tome biće poznata danas.

Portparol MUP-a RS Mirna Miljanović kaže da se njima na teret stavlja da su počinili krivična djela neovlaštene proizvodnje i prometa droge, te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.

- Cilj policijskih aktivnosti bio je usmjeren na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila preprodajom narkotičkih sredstava na širem području Bijeljine - rekla je Miljanović.

Kako saznajemo nekolicina osumnjičenih je priznalo učešće u preprodaji narkotika.

- Grupa je duže vrijeme bila pod istragom. Snimane su njihove međusobne telefonske komunikacije i došlo se do čvrstih dokaza. Suočeni s time, mnogi su tokom kriminalističke obrade priznali izvršenje krivičnog djela - kaže izvor blizak istrazi.

Najpoznatije ime među osumnjičenima je Mladen Todorović zvani Arkan, koji je pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora zbog pomaganja ubistva. Naime, on je svojoj majci Radi Todorović pomogao da zataška ubistvo ljubavnika Dragoljuba Vidovića, kojeg je avgusta 2014. izbola nožem u svojoj kući zbog čega je osuđena na 15 godina zatvora.

Poslije ubistva majka i sin su tijelo ubijenog zamotali u najlon i čaršaf, strpali u iznajmljeni automobil i bacili u žbunje nedaleko od Pavlovića mosta. U kući su oprali tragove zločina, sakrili nož, dok su okrvavljeni kauč bacili u kanal Dašnice kod Bijeljine. Tijelo je pronađeno sedam dana nakon ubistva.

NA VRH

Podijeli članak na