POLICIJA O NESREĆI U VLAKOVU

Povrijeđenom muškarcu se bore za život

Još nije utvrđen identitet povrijeđenog za kojeg se pretpostavlja da je migrant

Pronađen na naplatnoj rampi dionice autoputa. Ilustracija

Piše: B. C.

25.6.2020

Nakon pronalaska povrijeđenog muškarca kod naplatnih kućica u Vlakovu, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je izdalo saopćenje u kojem se navodi da se još utvrđuje identitet muškarca.

- Dana 24.06.2020.godine u 17:15 sati od strane dispečera Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, obaviještena je Peta PU da se na naplatnoj rampi dionice auto-puta A1, na relaciji Vlakovo-Tarčin, općina Ilidža, nalazi povrijeđena nepoznata muška osoba. Nakon ukazivanja ljekarske pomoći, lice je vozilom Hitne pomoći prevezeno u KCU u Sarajevu, gdje je hospitalizirano na Odjeljenju za anesteziju i reanimaciju, a od strane ljekara su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, naveli su iz MUP-a KS.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju navedenog događaja, kao i identifikaciji povrijeđene osobe.

Inače, Internetom kruže jezive fotografije muškarca, najvjerovatnije migranta, kojem su polomljene obje noge. Pretpostavlja se da ga je vozilo pregazilo

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.