PJEVAČICA I NJEN PARTNER SVE PRIZNALI PRED SUDOM

Romana Panić dobila godinu zatvora, a mora vratiti i 23.000 dolara

Romana Filip Mrkajić uhapšeni su u Brizbejnu te su priznali krivicu

Avaz.ba

Romana Panić

Foto: Arhiva


Romana Panić i njen partner Filip Mrkajić uhapšeni su u Brizbejnu u Australiji zbog pljačke bankomata. Njih dvoje su koristili sofisticirani softver kojim su na tri bankomata čitali podatke i nezakonito prisvajali novac, oko 23.000 dolara, pišu australijski mediji.

Kako javljaju mediji u regionu, njih dvije su priznali su krivicu, Filip po 18 tačaka optužnice, a Romana za 16 i oni će, pored toga što moraju vratiti opljačkani novac (oko 23.000 dolara) morati u zatvor. Mrkajić je dobio 14 mjeseci zatvora, a Panić 12. 

Kako kaže izvor iz Australije koji dobro poznaje zakon, pjevačica će poslije tri mjeseca izaći na slobodu, ali će biti na uslovnoj kazni još devet meseci, nakon čega će biti deportovana u Srbiju ili BiH, jer ima oba državljanstva.

- Kada izađe iz zatvora, morat će da u narednih devet mjeseci ide jednom sedmično u policiju da se javlja. Ne smije nigdje da putuje niti da izađe izvan Kvinslenda. Kada istekne kazna, policija će je deportovati u Srbiju i bit će joj trajno zabranjen ulazak u Australiju. Samim tim, poslije će imati problema i bilo gdje drugdje da putuje, na SAD i Kanadu može da zaboravi - kaže izvor.

  • Romana Panić

    Romana Panić

    Foto: Arhiva


Dodaje i da će pjevačica, s obzirom na to da će morati vratiti dug koji je nezakonito prisvojila, morati da radi dok je tamo.

- To se zove "community service", što znači da će morati da radi za državu. Kao dobrotvorni rad - da čisti javne površine, farba klupe u parku, čisti i briše grafite... Tu dnevnica nije velika i teško da će za devet mjeseci uspjeti da vrati taj dug - kaže izvor.

Pjevačica i agent za prodaju nekretnina sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, prenosi autralijski portal "9njuz".  

Oni su u Australiji boravili kao turisti te su zapali u probleme s novcem prije nego što su smislili plan kako da "napune svoje novčanike", izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu,  piše "Daily Mail".

Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na