NAKON BRUTALNOG NAPADA U SARAJEVU

Balerina Fagin: Ne mogu spavati

Iman Fagin kazala je da je mnogo više od materijalnog gubitka, bole povrede na rebrima, a o pretRpljenom strahu ne želi ni da govori

Iman Fagin: Napad se dogodio 8. juna. Facebook

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

26.6.2020

Sarajevski policajci intenzivno tragaju za trojicom migranata koji su 8. juna u sarajevskom naselju Dolac-Malta usred dana brutalno pretukli Iman Fagin (24), balerinu iz Sarajeva.

Budući da nije bilo zvaničnih informacija o incidentu, Fagin je odlučila podjeliti svoju dramu s građanima, kako bi znali šta se dešava na ulicama bh. prijestonice. Ona je ranije za „Avaz“ otvorila dušu i ispričala da su joj napadači podmukli prišli iza leđa i odmah je počeli udarati i nogama i rukama.

Daleko teže posljedice spriječio je taksista, koji se zaustavio. Migranti su s njenim novčanikom pobjegli, a ona je usljed silnih udaraca povraćala.

I jučer nam je kazala da je mnogo više od materijalnog gubitka bole povrede na rebrima, a o pretpljenom strahu ne želi ni da govori.

Vidljive povrede na tijelu. Facebook

- Vratila sam se na posao, radim po nekoliko dana, ali sad ću uzeti godišnji odmor. Navečer ne mogu da spavam, ostale su posljedice – kaže Nagin.

U čitavoj priči, kako kaže, dobro je što su Sarajlije saznale šta im se može dogoditi te da budu na oprezu.

- Porodica i prijatelji su uz mene. Nažalost, neke reakcije su bile grozne, bilo je dosta negativnih komentara. Kako neko može pričati o mojoj situaciji, ako me ne poznaje, ako nije bio tu... – pita se Fagin.

Ona je na kraju dodala da još uvijek nije pronašla dokumente te da je policajci nisu kontaktirali.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.