AKCIJE

SIPA uhapsila jednu osobu zbog planiranja ubistva na području Sarajeva

Osumnjičena osoba će nakon kriminalističke obrade, uz odgovarajući izvještaj, biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo

Tokom pretresa oduzeta određena količina opojne droge i oružja. Arhiv

Avaz.ba

24.7.2020

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su pretrese tri lokacije na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva te su uhapsili jednu osobu za koju postoji osnova sumnje da je planirala izvršenje ubistva na području Sarajeva.

Pretresi su izvršeni po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tokom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge i oružja, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. U okviru navedenih aktivnosti slobode je lišena jedna osoba za koju postoje osnovi sumnje da je na području Sarajeva planirala izvršenje ubistva - navodi se u saopćenju SIPA-e. 

Osumnjičena osoba će nakon kriminalističke obrade, uz odgovarajući izvještaj, biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.