PRETRESI U MOSTARU

Pogledajte šta su sve pronašli policajci u akciji "Step"

Pretreseno je 11 lokacija u Mostaru, a uhapšeno je 10 osoba iz Mostara

Avaz.ba

29.7.2020

Pretreseno 11 lokacija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Pripadnici Federalne uprave policije danas su u Mostaru iuveli akciju kodnog naziva „Step“ u kojoj su razbili kriminalnu organizaciju koja se bavila rasturanjem droge i krađama. 

Pretreseno je 11 lokacija u Mostaru, a uhapšeno je 10 osoba iz Mostara - A. D. (39), A. D. (38.), S. D. (21), D. G. (48), G. O (35) , M. Š. (25), G. M. (40), D. P. (42), J. K. (45) i D. P. (38.). Kako su saopćili iz FUP-a, radi se o osobama koje su od ranije poznate policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnici u vršenju krivičnih djela, zbog čega su i više puta osuđivani.

Oni se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona organizovali kriminalnu grupu s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na čijem je čelu A. D. U posljednje dvije godine kontinuirano su vršili nabavku droge koju su dovozili u Mostar radi dalje preprodaje. Nakon nabavke veće količine droge istu su prepakivali, a potom preprodavali konzumentima sa područja HNK i šire.

Dileri su, uglavnom, nabavljali heroin. Ova grupa bila je specijalizovana i za krađu klima uređaja koje su potom preprodali u Mostaru, kao i drugih dragocjenosti koje su uzimali iz privatnih stanova.

Prilikom pretresa pronađena je veća količina heroina, zatim kokaina, a oduzete su i vage za precizno vaganje, oružje i municije, sredstva za pakovanje i vaganje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

U sklopu šestomjesečne istage pripadnici FUP-a su 16. juna priveli i K. T., B. S., K. J. i G. O., 16. jula D. G. i I. V. Kod njih su tada prilikom pretresa pronašli heroin, kanabis, heptanon, metadon, digitalne vage, novac u različitim apoenima i valutama, oružje i municija, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predati u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.