KAKO JE IZGUBIO ŽIVOT

Demir Hadžagić optužuje policiju: Moj brat Adnan je ubijen, ima milion masnica na tijelu

Smatram da je policija otvorila vatru na njih, jer oni nisu imali nikakvo naoružanje, rekao je Demir Hadžagić

Majka i brat nastradalog Adnana Hadžagića. M. Kadrić

Piše: E. J. / Avaz.ba

31.7.2020

Nakon vijesti da je u Sarajevu, bježeći od policije, život izgubio Adnan Hadžagić, našoj se redakciji javio njegov brat Demir Hadžagić.

Suprotno zvaničnom policijskom saopćenju, u kojem piše da je A. H. tokom bijega skočio sa podzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne povrede te da je tokom ukazivanja ljekarske pomoći preminulo, Demir Hadžagić tvrdi da je Adnan bio teško pretučen, a ne isključuje ni mogućnost da je stradao od vatrenog oružja.

- Adnan je sto posto ubijen, ne znam da li iz vatrenog oružja, jer ima rupicu na vratu za koju bi obdukcija trebala utvrditi šta je. Moj brat je u mrtvačnici već bio i opran, ne znam da li se to radi prije obdukcije. Tvrdim da je ubijen, jer ima milion masnica po sebi. Njega su raznijeli. Imam i slike – tvrdi Demir Hadžagić.

Dodaje da je njegov brat na Vratniku, gdje se desio incident, a kasnije i pogibija Adnana Hadžagića, bio u društvu dvojice prijatelja.

- Bio je na Vratniku sa drugom što je „pao“ i još jednim drugom kojeg ne poznajem. Kao što je i pisalo na portalima, došlo je do pucnjave. Smatram da je policija otvorila vatru na njih, jer oni nisu imali nikakvo naoružanje - rekao je Demir Hadžagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.