GRAČANICA I SREBRENIK

Lopovi u dva sela ukrali dječije kasice s novcem

Pretpostavlja se da je provale i krađe dječijih kasica uradila jedna ista ekipa lopova.

Piše: H. Č. / Avaz.ba

Stjepan Polje kod Gračanice

Foto: Arhiva


Još nikad nije otkriven lopov, ii njih više koji je prije nekoliko godina u gračaničkom naselju Pribava, provalio u kuću mještanina iz koje je ukrao dječiju kasicu u kojoj je bilo oko pet hiljada maraka u apoenima po pet maraka. Djed i nena novac su godinam sakupljali svojim unucima.

Dvije slične provale i krađe novca sa dječijim kasicama, policiji su prijavljene 8. avgusta u dva naselja iz dvije susjedne općine, u Stjepan Polju kod Gračanice i Dedićima u selu kod Srebrenika.

  • Policija traga za lopovima

    Policija traga za lopovima

    Foto: Arhiva


Prvo se policiji u Gračanici 8. avgusta obratio D. S. iz Stjepan Polja i prijavio provalu u porodičnu kuću iz koje jer lopov ukrao dvije metalne dječije kasice u kojima je bilo po hiljadu maraka. Istog dana, sat poslije pola noći, policiji u Srebreniku se obratila M. H. koja je prijavila provalu u kuću svoga sina M.O. iz čije je kuće ukradena dječija metalna kasica sa oko hiljadu maraka.

Izvršen je uviđaj, a policijski službenici PS Gračanica i PS Srebrenika tragaju za provalnicima. Pretpostavlja se da je provale i krađe dječijih kasica, uradila ista ekipa lopova.

NA VRH

Komentari