PRETRES U SARAJEVU

U stanu uzgajao drogu, zaplijenjeno više od kilogram marihuane

Pripadnici Odjela za droge MUP-a KS uhapsili Dž. H. (30) iz Sarajeva

Pronađena oprema za uzgoj marihuane. ILustracija

Piše: Avaz.ba

21.8.2020

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga - Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, jučer su u 11.20 sati zbog sumnje da je počinio krivično neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, uhapsili  Dž. H. (30) iz Sarajeva. 

Naime, policijski službenici su na osnovu naredbe za pretres izdate od strane Općinskog suda u Sarajevu, izvršili pretres stana koji koristi Dž.H. i tom prilikom su pronađeni i uz potvrdu oduzeti: oprema i uređaji korišteni za uzgoj opojne droge mairhuane, 15 stabljika koje asociraju na kanabis, pet staklenih tegli sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne težine 1.750 grama, tri pvc pakovanja u kojima se nalaze sjemenke kanabisa, jedna digitalna vaga i jedna drobilica sa tragovima i ostacima droge. 


Oduzeto 15 stabljika kanabisa. Ilustracija

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.