SRBIJA

Nastavljeno suđenje Malčanskom berberinu: Ispitani ljekari i vještak psiholog

Svjedočili su doktori vještaci iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su obavili neuropsihijatrijski pregled optuženog i već jednom osuđenog silovatelja

Dolazak Jovanovića u Palatu pravde u Nišu. Printscreen

Avaz.ba

2.9.2020

Nastavljeno je suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji je optužen za otmicu i zlostavljanje dvanaestogodišnje djevojčice iz Suvog Dola.  

Svjedočili su doktori vještaci iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su obavili neuropsihijatrijski pregled optuženog i već jednom osuđenog silovatelja.

- Glavni pretres je održan danas u postupku koji se vodi pred Višim sudom u Nišu protiv optuženog Ninoslava Jovanovića. Nastavljen je dokazni postupak i ispitani su ljekari Kliničkog centra Niš, kao i vještak psiholog koji je postupao kao član komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, a koja je obavila psihijatrijsko vještačenje optuženog. Sljedeći glavni pretres je zakazan za 16. septembar ove godine - rekla je Irena Gušić, portparol Višeg suda.

Majka djevojčice Aleksandra Karimanović i advokatica odbrane, Tamara Antić, nisu danas htjele da se obrate novinarima.

Jovanović je, inače, ranije danas u Palatu pravde u Nišu stigao u pratnji policije i s maskom na licu. Na prethodnom ročištu ispitan je vještak psihijatar, predstavnik komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koja je obavila neuropsihijatrijsko vještačenje optuženog.

Jovanović je uhapšen 5. januara na lokalnom groblju u Malči. Istražne radnje protiv njega su pokrenute zbog krivičnih djela otmice i silovanja djeteta za šta može biti izrečena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.