KANTONALNI SUD SARAJEVO

Odgođeno suđenje za ubistvo Irme Forić, članica Vijeća bolesna

Nastavak suđenja Senadu Basariću zakazan za 5. oktobar

Asvokat Josip Muselimović i optuženi Senad Basarić. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

7.9.2020

Današnji nastavak suđenja Senadu Basariću optuženom za ubistvo nevjenčane supruge Irme Foriću septembru prošle godine, odgođen je zbog bolesti članice Vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu, potvrdio nam je advokat Josip Muselimović.

On je dodao da je naredni glavni pretres zakazan za 5. oktobar kada će biti saslušani vještaci odbrane neuropsihijatri Abdulah Kučukalić i Alma Bravo-Mehmedbašić te klinički psiholog Nermina Bajramagić.  

Optuženi se tereti da je u vremenskom periodu od 15. do 17. septembra 2019. godine u stanu u sarajevskoj općini Novi Grad Irmi Forić nanio teške, po život opasne tjelesne povrede, usljed kojih je i preminula.  Optuženi je 17. septembra 2019. godine u jutarnjim satima napustio stan, a uhapsili suga 19. septembra pripadnici MUP-a KS.  


Nastradala Irma Forić. Facebook

U optužnici se navodi da je Basarić uhvatio Irmu za kosu, te joj glavu udarao o tvrdu podlogu. Već tada joj je nanio povrede opasne po život, ali se nije tu zaustavio, već ju je uhvatio za vrat i davio, dodatno joj nanijevši teške povrede. Na kraju ju je udarcima tupim, tvrdim predmetom (najvjerovatnije daskom za meso) izudarao u predjelu desnog uha.Sve to imalo je za posljedicu smrt Irme Forić, čije je tijelo prekrio narandžastim peškirom i napustio stan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.