OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Arabeli Avdić određen jednomjesečni pritvor

Osumnjičena je za protivpravno lišenje slobode dvojice muškaraca koje je tukla nogama i šakama i nožem sjekla po rukama

B. C. / Avaz.ba
16.09.2020 15:55
  • Arabela ostaje u pritvoru
    Arabela ostaje u pritvoru Foto: Facebook

Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva KS te je određen jednomjesečni pritvor Arabeli Avdić (19) uhapšenoj u nastavku akcije "Lipa", zbog protupravnog lišenja slobode, nanošenja lakših povreda i posjedovanja droge, potvrđeno nam je iz Odjela za odnose s javnošću Općinskog suda.

Tužilaštvo je tražilo da joj se odredi pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla ponoviti krivično djelo.  

Njen branilac, sarajevski advokat Omar Mehmedbašić danas je na ročištu kazao da dvojica muškaraca koji su mučeni u stanu Mirze Džinde nikada nisu ni prijavili Arabelu za događaj iz maja ove godine. Mehmedbašić je kazao da su istražitelji naknadno došli do saznanja nakon što su u mobitelu dilera Mirze Džinde pronašli fotografije, na osnovu kojih su pokrenuli istragu i uhapsili Arabelu. 

Tužilaštvo također tereti Džindu da je zajedno s Arabelom u stanu na Alipašinom Polju zarobio dvojicu muškaraca koje je angažirao radi krećenja zida ispred stana. Nakon što su ih optužili da su im ukrali drogu, tukli su ih šakama, nogama i palicom, a sumnja se da je Arabela jednog sjekla kuhinjskim nožem po rukama.   

Komentari

NA VRH