PREOKRET U ISTRAZI

Bosanac presudio Strahinji Stojanoviću i pobjegao na biciklu?

Riječ je o profesionalnom plaćenom ubici koji je svaki detalj zločina i bjekstvo isplanirao do detalja

S mjesta eksplozije. Agencije

Avaz.ba

17.9.2020

Beogradska policija je na osnovu snimaka bezbjednosnih kamera identifikovala muškarca koji je u nedjelju na Novom Beogradu podmetnuo eksploziv pod terenac Strahinje Stojanovića i odmah potom pobjegao najverovatnije preko granice. 

Kako pišu srbijanski mediji, Stojanovića je ubio državljanin Bosne i Hercegovine za kojim je odavno raspisana međunarodna potjernica.

Riječ je o profesionalnom plaćenom ubici koji je svaki detalj zločina i bjekstvo isplanirao do detalja. Iako potraga za njim i dalje traje, veruje se da je odmah poslije zločina napustio Srbiju, pa će ovo ubistvo biti dodato ostalim njegovim zlodjelima na već postojećoj potjernici.

Brzom i efikasnom istragom policija je ustanovila da je plaćeni ubica iz Bosne čitav "posao" obavio biciklom. Nadzorne kamere snimile su ga u garaži luksuznog stambenog kompleksa "Vest 65" na Novom Beogradu, gdje je Strahinja živio. Tu je najverovatnije podmetnuo vojni plastični eksploziv pentrit P-500 pod Strahinjin terenac BMW X5.

Isti biciklista snimljen je i malo kasnije, nekoliko stotina metara dalje, u Ulici omladinskih brigada, kako telefonira baš u trenutku eksplozije terenca, i to u neposrednoj blizini. Pretpostavlja se da je sačekao da Strahinja i njegova djevojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45) izađu iz garaže i potom je telefonom aktivirao bombu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.