GRANIČNA POLICIJA BIH

Priveden Srbijanac za kojim traga Interpol Bukurešt

Pripadnici Granične policije BiH proteklih su dana na graničnim prijelazima uhapsili tri osobe

Stroge kontrole na graničnim prijelazima. Ilustracija

Piše: B. C.

5.10.2020

Pripadnici Granične policije BiH proteklih su dana na graničnim prijelazima uhapsili tri osobe.

Tako su pripadnici Jedinice granične policije Bosanski Brod, 4. oktobra predali su H. D. (34) službenicima Policijske uprave Kalesija, nakon što je utvrđeno da ga spomenuta uprava potražuje zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje. Državljanin Bosne i Hercegovine kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod, saopćeno je iz GPBiH.

Granična policija u Bijeljini 2. oktobra , prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača uhapsili su V. K. (45). Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Bukurešt raspisao potjernicu zbog krivičnog djela utaja poreza. Državljanin Republike Srbije je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istoga dana, na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko, uhapšen je A. S. (21) jer je za njim Policijska stanica Istočna Ilidža Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela utaja. Službenici JGP Kamensko, bh. državljanina predali su službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo MUP-a RS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.