TUŽILAŠTVO PRIJEDOR

Brutalno pretukao muškarca u pekari: “Šta glumiš majmune”

Okružno javno tužilaštvo Prijedor saopćilo je 5. oktobra da je potvrđena optužnica protiv Dražena M. koji se tereti da je počinio krivično djelo nanošenja povreda

Sud potvrdio optužnicu. Agencije

Piše: B. C.

15.10.2020

Okružno javno tužilaštvo Prijedor saopćilo je 5. oktobra da je potvrđena optužnica protiv Dražena M. koji se tereti da je počinio krivično djelo nanošenja povreda.

Riječ je o događaju koji se desio 12. novembra prošle godine oko 23.50 sati u pekari “Sana” u Kozarskoj ulici u Prijedoru.

Nakon što je oštećeni Vladimir S. ušao u pekaru i prišao Draženu da bi se s njim pozdravio, osumnjičeni mu je rekao “Šta to glumiš” te je ustao i objema rukama snažno odgurnuo Vladimira koji je pao na leđa.


Tekst optužnice. Okružno tužilaštvo Prijedor

- Nakon čega mu je osumnjičeni prišao, govoreći mu: ”Šta glumiš majmune?", te ga podigao sa poda i bacio na ulazna vrata pekare, usljed čega je oštećeni ponovo pao na pod, a zatim ga je osumnjičeni ponovo podigao sa poda i iznio ga ispred objekta pekare, gdje ga je nastavio fizički napadati- navedeno je u optužnici.

Dražen je potom šakom udario Vladimira u predjelu lijevog oka, usljed čega je oštećeni zadobio povrede u vidu krvnog podljeva koja je lakša tjelesna povreda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.